Tweet This
Back to All Events

OSKAR PETTERSEN, Boklanseringskonsert: STRØ HIMMEL PÅ JORDA!

  • Nøtterøy kirke Kirkeveien 192, 3140 Nøtterøy (map)

KONSERT OG BOKLANSERING!

Lørdag 26. Januar, vil poet og sanger Oskar Fiske Pettersen, fremføre «STRØ HIMMEL PÅ JORDA!», i kapellet ved Nøtterøy kirke, på Borgheim i Færder kommune.

Oskar har annonsert at dette vil bli av hans siste konserter i den form som han har jobbet med de siste årene. En epoke av hans kunstneriske virksomhet har kommet til en avslutning, og alt skal jeg taes helt ned til det rene og enkle. Slik det ofte er i et kapell. Stille, ettertenksomt. Nært, og forhåpentligvis lysende.

Knyttet til konserten vil også Oskar lansere sin siste bok; «STRØ (om Liva)» En bok som vil synge for de små, stille barna, og endelig gi arbeidet han har lagt ned de siste årene en verdig avslutning.

Han håper derfor du kommer, slik at han får takket for følget, på sitt stille vis.

49899178_2003307856442709_5138112983007756288_n.jpg


«Strø himmel på Jorda!», er en videreføring av Oskars musikkpoetiske verk «Farlig å vente». Denne musikkpoetiske konsertforestillingen, bygger på Oskars to diktsamlinger «Periculum in mora» (2016), og hans kommende bok «STRØ (om Liva), som slippes 25. januar 2019.
Med andre ord blir dette også en lanseringskonsert for Oskars nye bok, til tross for at dette blir hans siste konsert. I hvert fall for en lang, lang stund.

Musikken er skapt i samarbeid med gitarist og komponist Odd Gunnar Almen, men inneholder også musikk som Oskar har skrevet sammen med produsent og komponist Gisle Saga.

I tillegg at han selv vil stå for vokal og resitasjoner, vil Oskar også spille flygel og gitar.

Til konserten tar han også med seg noen svært dyktige og nære musikere, som vet at i den skjøreste tone, kan også den skjøreste historien finnes.

Odd Gunnar Almen (gitar/elektronikk)
Aslak Fiske Fjalestad (gitar)

Noen gjester til vil kanskje også dukke opp, til denne siste og ganske så sikkert, helt spesielle opplevelsen.

Litteraturuka i Vestfold skrev følgende om «Farlig å vente», knyttet til konserter som ble holdt i Sandefjord i november 2017:

«Et musikalsk, poetisk møte med Oskar Pettersen og hans musikere, er noe helt for seg selv. En særegen opplevelse venter deg, der ordrene og musikken er to sider av samme sak»

Avisen» Tidens Krav» i Kristiansund, skrev følgende om «Farlig å vente» da forestillingen ble fremført i Frei Kirke i august i år:

«Man kan skryte lenge av musikerne Oskar har med seg, men uten hans formidlingsevne ville ikke forestillingen blitt den samme. I nesten to timer fører han ordet prikkfritt, med en sterk, inderlig ekthet. Han er kanskje på sitt aller beste når han holder litt igjen, og lar musikken poengtere ordene. Da treffer både musikken og ordene, rett i et sted det føles!»

Vi lover en nær, ettertenksom, og forhåpentligvis vakker opplevelse i kapellet ved Nøtterøy kirke, 26. Januar.

Publikumsinnslipp fra kl. 18.30.

Begrenset antall biletter!

Velkommen!