Tweet This
Back to All Events

Knut Riisnæs Kvartett

  • Cafe-M Tønsberg St. Olavsgt. 22, 3112 Tønsberg, Norway (map)


KNUT RIISNÆS KVARTETT
– RIISNÆS FØRST I 1979 OG FØRST I 2019

ONSDAG 23. JANUAR KL. 20:00 CAFE-M

Urijazz starter jubileumsåret 2019 med saksofonist Knut Riisnæs, som var med på å starte klubbens lange konsertserie 15. november 1979 (sjekk www.urijazz.no/historikk). Av de fem musikerne fra den første konserten er det Knut Riisnæs som i dag er den mest aktive på den norske jazzscenen. «Tønsberg-gutten» og trompetisten Ditlef Eckhoff, Norgesmester i jazz i 1958, hadde med seg Knut i sin kvintett til åpningen av klubben. De andre musikerne den gang var Eivin Sannes (piano), Kaj Hartvigsen (bass) og Ole Jacob Hansen (trommer).

49206684_2248343665487895_6498757247991021568_n.jpg


Knuts nåværende kvartett baserer sitt repertoar på musikken fra 60- og 70-tallet, med kjente originallåter, «The Great American Songbook» og egne komposisjoner. Gruppa har spilt sammen siden 2012. Anders Aarum er utdannet ved Sibelius-akademiet i Helsinki og Musikhögskolan i Göteborg. Han har gitt ut egne album og er kjent fra flere norske band. Sammen med kveldens bassist, Jens Fossum, spiller han med bl.a. Hilde Louise Asbjørnsen. Bak trommene sitter rutinerte Tom Olstad, som gjestet oss med John Surman sist høst. Han er en solid veteran i norsk jazzhistorie og har samarbeidet med Karin Krog gjennom 20 år, med Art Farmer, Kenny Drew og Laila Dalseth, bl.a.

Knut er den største eksponenten på saksofon for den amerikanske jazztradisjonen i norsk jazz, mens andre saksofonister utviklet seg i et mer europeisk og nordisk tonespråk. Samtidig har han en gjenkjennelig tone i hornet. Innspillingen med John Scofield på ODIN må nevnes. Hans virke har resultert i Buddy-pris og to Spellemannpriser. En svært sentral utøver i norsk jazz gjennom 50 år.

Earlier Event: January 23
Leselyst. Tone Selboe
Later Event: January 24
Urpremiere!