Tweet This
Back to All Events

Flett med pilebark 19 og 20 . Januar


  • Skovstuen Pil langø 4, 3233 Sandefjord, Norway Sandefjord Norway (map)


Pilebark er et fantastisk materiale, som gir mange muligheter for å flette forskjellige kurver og bruksgjenstander.
Kurvene vi fletter kurs er små gjenstander, som for eksempel fat, små vesker, kurver i runde og firkantede former.

Pilebarken er høstet av pil som jeg dyrker til 3-4 årige stokker. Dette gir en tykk og sterk bark til å flette med. Siden jeg også dyrker flere sorter pil, vil barken ha forskjellige farger.
For å binde kurvene sammen med, og som innslag og dekor bruker jeg forskjellige fargede tråder i lin, metall og annet dekorativt. Vil du pynte med perler kan du ta dette med også.


Av verktøy bruker vi sakser, lærstrimler, linjaler, nåler, tenger og lintråder. Metall tråd i forskjellige farger og perler kan være fine elementer til pynt for de som liker det.

På kurset vil jeg også fortelle om høst , oppbevaring, oppbløting og annet omkring pilebark.

Jeg har høstet all barken vi trenger til et pilebark kurs, men ta gjerne med forskjellig tråder i forskjellige farger om det er noe spesielt du liker. Jeg har ellers et godt utvalg i lintråder, raffiabast og metalltråder.

Kurset passer alle, med eller uten fletteerfaring. Har du lyst til å ta med den yngre generasjon passer kurset for barn over 12 år.
Kurset passer også for deg som kjenner at du ikke har så mye fingerstyrke eller fysikk, slik man trenger til pilfletting av kurver.

Kurset varer 14 timer – Lørdag og søndag kl 10-17

Pris:
1400 NOK. Materialer på ca. 400 NOK

Earlier Event: January 18
Jamie Balcanquall (UK)
Later Event: January 19
Barnehåndballtrener Nøtterøyhallen